Monday, February 2, 2015

1 februari, sjätte dagen på två hjul (utan internet)

Dagens temperatur har legat mellan behagliga 23,5 - 30,5 med ibland kraftig vind. Vägarna är mycket bra men ganska smala stundtals.
I dag har vi kört cirka 73 mil på knappt 9 timmar, och det inkluderar alla tre stopp för att tanka och ett lite längre stopp för lunch.
Nu har vi kört totalt 1930 km på fem kör-dagar, vi låg även still en dag i Albany.

Vi åkte igenom den lilla orten Norsmann som fick sitt namn efter en häst som 1884 skrapade med en av sina hovar i marken och fick fram en guldklimp, och i och med detta startade den första guldrushen i Australien. Hästen står numer staty i staden.


Efter Normann så tog vi Eyre Highway som tar oss öster ut på Nullabor plain som täcker större delen av södra delen av West Australia och västra delen av South Australia. Det är ett mycket enformigt landskap som består av gräs, låga buskar ofta 1/2-1 meter höga med inslag av enstaka träd. Den enda bebyggelse vi såg på 54 mil var två små bensinstationer, eller road houses som de heter här. Vi mötte ganska många road trains som är lastbilar med flera släp och det kunde inbland bli häftigt baksug.

Och på denna sträcka finns även den längsta raksträckan i Australien (146 km), vi passerade den utan att jag "märkte" det. Daniel fick påminna mig så vi åkte tillbaka cirka 50 meter efter att ha tankat så att vi kunde ta ett bra kort.



Vi såg många döda djur på vägen och vid vägkanten. Det var mest känguru, en ganska nyligen påkörd.
Vi campar nu i Madura där det inte finns något internet, så det här inlägget publiceras en dag senare. Campingen här kostar oss 15 dollar för en natt, vilket är cirka 100 kr. Däremot kostade middagen 49 dollar plus 10 dollar styck för ölen.


Campingplatsen i Madura


Videon från idag är inte så händelserik, men det var å andra sidan inte vägen heller, även om den var ganska lång.

No comments:

Post a Comment