Tuesday, February 10, 2015

Fjortonde dagen på två hjul

Idag har vi åkt större delen av sträckan av Great Ocean Road vilket har varit en fantastisk upplevelse. Vi började med att stanna vid Bay of Islands, vidare till Crofts Bay, London Bridge och till slut The Twelve Apostels vi filmade ganska mycket och jag tog en del kort från de här platserna. Ett litet ihopklipp hittar ni här nedanför.


Vi svängde av till Cape Otway och åkte igenom Great Otway National Park där vi fick se koalabjörnar i några träd längs vägen, de flesta sov i trädklyckor men det var i alla fall några som var vakna, som satt och åt. Koalabjörnarna kan sova upp till 23 timmar per dag, så när man väl är vaken gäller det att få i sig lite mat. Ingen av oss har någon zoom på någon kamera, så vi har tyvärr inga bilder på dem.

Vid änden av avstickaren till Cape Otway kommer man till Cape Otway Lighstation som började fungera som fyr 1848, och där fanns även den första telegrafstationen som tog emot från Tasmanien och södra Australiens farleder.

Idag har det varit mycket kurvor så Daniel har haft en mycket bra dag på motorcykeln och idag har vi också fått känna på det första regnet på resan. Det var visserligen inte speciellt mycket, men ändå tillräckligt mycket för att göra vägarna lite halare, så min ångest för kurvor ökade med minst 200%. Men det gick bra i alla fall, och vi kom fram till Apollo Bay och nu slagit upp våra tält. Daniel här värmt på några dagar gammalt kaffe som smakade helt OK (frystorkat från början, så det gör nog ingen skillnad), men som otur spillde jag ut det mesta.

Idag har vi inte kört så långt eftersom det har varit mycket att se på vägen, men det har ändå blivit 194 km, totalt är vi nu uppe i 4458 km. Här kommer en längre film ihopklippt från hela biten av Great Ocean Road.


/Nisse

No comments:

Post a Comment