Wednesday, February 4, 2015

Nionde dagen på två hjul

Ännu en kall natt, men blåsten avtog i alla fall under natten. Dagens etapp var endast ca. 38 mil, och slutade i Port Augusta. Port Augusta var och i viss mån fortfarande är en viktigt knutstation. Här sammanstrålar vägarna och järnvägarna från Perth i väster, Darwin i norr och Sydney i öster med varandra.
Men innan vi kom dit så fick åka på bra vägar och med långa raksträckor, med någon kurva då och då som gjorde att man höll sig alert. Vi såg tyvärr ganska många döda kängurur även här, både på och bredvid vägen, och då saktade vi ned något, till 110 km/h.

Vi tog lunch vid Cowell (som ligger vid kusten) och där blev det ostron till förrätt (eftersom regionen ska vara känt för sina bra ostron) och till huvudrätt en god kycklingsallad med mango och avocado, och till det en cider som dryck (för att matcha ostronen något sånär).
När vi väl åkte vidare så blev vi lite dåsiga efter lunchen, så vi bestämde oss för att åka in till Whyalla för att ta en fika. Väl inne i centrum åkte vi förbi vår andra olycka för resan som hänt i en rondell; polis och ambulans var redan där. Troligen hade en bil kört på en motorcyklist men vi kunde passera utan att något hände. Den första olyckan såg vi redan på vår första dag på två hjul. Det var två bilar som hade krockat, den ena låg uppe i rondellen och var mycket demolerad, så det måste ha varit en ordentlig smäll. När vi fikade frågade ägaren om han fick titta på våra motorcyklar, vilket så klart gick bra.

Vi kom till Port Augusta vid 16-tiden och vi har nu slagit upp våra tält. Har tänkt åka in till stan och handla lite mat för kvällen men det får vänta lite p.g.a. att Daniel har fått mail angående vårt boende i Sydney där man vill lägga till vissa villkor och ev extra kostnad. Daniel är tuff och skriver tillbaka till dem ang. detta.



Det blir inte så mycket film idag. Det finns inget att visa egentligen, men här är en när vi lämnade Port Lincoln i morse. Då var utsikten ganska fin med havet på höger sida. Än så länge har vi kört 3348 km. 

/Nisse

1 comment: