Sunday, February 15, 2015

Nittonde dagen på två hjul

Det regnade ganska mycket igår kväll och det regnar fortfarande lite. Äter frukost, packar på rummet och checkar ut. Hämtar cyklarna och kör tillbaka till hotellet för att packa dem och sedan bär det av öster ut. Det är inte så mycket regn just nu, men det vet man inte om det kan förändras. Tankar och fyller på luft i mitt framdäck som vanligt och äntligen är vi klara för att lämna Melbourne.
Det börjar småregna precis när vi ska åka, vilket det också fortsatte att göra de nästkommande 15 milen. När vi stannar för kaffe så började det att regna ordentligt. Det bara vräker ned, så vi avvaktar ett tag. På satellitbilderna som Daniel plockar fram så är vi mitt i regnvädret, men runt omkring oss är det fint, eller i alla fall inte ösregn.

Efter det att regnet har minskat eller helt slutat åker vi vidare och det kommer visserligen lite regn då och då, men inte så farligt. Kommer relativt tidigt till campingen så vi hann både med att handla mat och sprit. Det blev kängurustek med kroketter, och till det en flaska rödvin, 3 st Victoria Bitter och sen köpte Daniel 2 andra öl, en IPA och en gul Chimay.

Vi träffade ett härligt gäng Australiensare från bushen runtomkring Bairnsdale som satt och drack öl och vin och bjöd oss på lite tilltugg medan Daniel fixade till känguruköttet. På det hela taget en mycket god middag. Idag har vi visserligen inte kört så långt, men totalt är vi nu uppe i 5046 km.


/Nisse

No comments:

Post a Comment