Thursday, February 26, 2015

Sjunde dagen i Sydney

Näst sista dagen innan hemresan idag, tiden har gått mycket fort och fem veckors semester är snart till ända. Det skall dock bli skönt att få komma hem och ligga i sin egen säng och få tillbaka sina rutiner.

Sitter och tar en fika I Royal Botanic Garden när jag skriver detta. Bra väder idag, synd att det inte var idag som vi åkte till bergen...


Det står mycket om Daniel Solander runtomkring i trädgården. Han har blivit en av mina favoriter, så jag skall läsa mer om honom när jag kommer hem. Delar av trädgården är dedikerat till honom och vad han har gjort för Australien, t.ex. som här ett monument i hans minne.


Höjdpunkten på dagen, eller kvällen har ändå varit uppsättningen av Tosca på Sydneyoperan. Produktionen är uppsatt av den legendariske John Bell och gestaltar sig i det fascistiska Italien under 1940-talets naziregim. Han ville modernisera operan för att publiken skulle få en miljö som de kunde knyta an till och kände igen sig i. Michael Scott-Mitchell har designat dekoren (som vi tyvärr inte fick fota) med en av de mest realistiska avbildningarna av Sant'Andrea della Valle-kyrkan, vilket är den kyrka där Puccini själv en gång tänkte sig att operan utspelade sig. Som tur är så behöver man inte hänga med så jättemycket i handlingen efter som alla ändå dör på slutet.



No comments:

Post a Comment