Monday, February 2, 2015

Sjunde dagen på två hjul

Lämnade Madura ganska tidigt idag efter ha blivit väckt vid flera tillfällen sedan kl 05.00 av fåglar som suttit i träden där vi hade våra tält. De ser ut som kråkor, men låter inte alls som våra kråkor i Sverige.
Daniel fixade frukost på sitt Primuskök medan jag plockade ihop tältet och alla andra grejor. Fortfarande ganska behagligt väder på dagarna, temp omkring 23-29 grader, men kallare på natten.
Åkte även idag en längre sträcka på 664 km på 8 timmar med tankning och lunch inberäknat. Så totalt har vi nu kört 2595 km på en vecka.



Tyvärr är det inte så mycket att rapportera. Det var fortfarande mycket raksträckor och man såg en del döda djur vid vägkanten, jag såg dock en levande dingo som stod vid vägkanten och tittade på oss när vi körde förbi.

Vi har slagit upp våra tält på Foreshore Caravan Park i Ceduna. Ceduna betyder även viloplats, därför att åker man öster till väster (tvärt om mot var vi gör alltså) så är Ceduna den sista staden innan man kommer till innan man åker ut på den stora platån Nullarbor Plain, men eftersom vi åker från väster till öster så blev den vår viloplats efter det att vi hade åkt över platån.

I dag har vi passerat gränsen mellan West Australia och South Australia och när vi kom till Ceduna frågade man oss vid "gränsstationen" om vi hade någon frukt eller några grönsaker med oss från West Australia. Det hade vi inte, så det gick bra att passera direkt.


No comments:

Post a Comment