Thursday, February 5, 2015

Tionde dagen på två hjul

Ännu en något kall natt med ett vackert väder. Åt en ordentligt frukost innan vi styrde kosan mot Adelaide som är dagens mål och där vi har bokat en hotellrum för två nätter, och det är första gången sedan vi började vår resa från Perth i förra veckan som vi inte bor i tält. Omväxling förnöjer säger man. Våra motorcyklar står ett garage och har det bra tillsammans ihop med ett par bilar som de kan umgås med.

Dagens resa var kort, drygt 300 km. Vi stannade vid Port Wakefield och åt fish and chips och vi hade en stor skara av beundrare bestående av ett gång måsar som väntade på ev smulor från vårt bord, men det fick de inte.

Vi skall ev åka till Barossa Vally i morgon, men funderar fortfarande på det. Sitter nu på National Vine Centre of Australia och prövar lite olika viner. Jag och Daniel har tagit några glas Shiraz och nu vill jag ha ett glas Cabernet-Sauvignon. Daniel valde ett för 650 kr per flaska och Daniel prövar en McLaren Vale, som är ett Tempranillio från Samuels Gorge. Vi fortsatte sen med att prova en Torbeck Woodcutters Shiraz och en Kilikanoon 2012 Killermans Gun, där det senare vann Best in Show på senaste Decanter World Wine Awards. Som tilltugg käkade vi lite olika rökta skinkor, olika korvar, grönmögelost och en god getost plus olika oliver, vi fick även bröd till detta.



Sitter nu och dricker några Ale på en pub som heter The Howling Owl. Jag dricker en Copper Ale 5,8% och Daniel dricker en India Red Ale 7,8% och vi valde dem därför att de är gjorda av Prancing Pony Brewery och har man läst Sagan om ringen, som nästan alla har gjort utom Daniel (han har sett filmerna), så vet man att det finns ett värdshus i Bree som heter Prancing Pony.

Som avslutning på kvällen innan vi går till hotellet, tar vi en gin-drink till som egentligen är en vanlig GT, men som är gjord på ett tyskt gin som heter Monkey 47. Det håller en alkoholhalt på 47%, är kallmassererat och serveras med en högkvalitativ tonic och tranbär, vilket passar väldigt bra ihop och den smakar jätte gott.


Detta är ett road train och har inget att göra med vår första kväll i Adelaide, eventuellt kanske vi kommer att kännas oss som ett sådant i morgon (om nu road train känner något). Skickar även ett annat kort över vår resa som inte har någon direkt koppling till vad vi gör just nu. 


Vi avslutar kvällen på The Howling Owl med en Right Gin from Sweden som består av plommon, bär, enbär och tonic och den är också jättegod. Så vi kanske känner oss som en luftvärnskanon i morgon bitti med tanke på den utsökta blandning av mycket fina viner, Ale och några drinkar av gin.

/Nisse

No comments:

Post a Comment