Tuesday, February 17, 2015

Tjugoandra dagen på två hjul

Efter en mycket kall natt (fast utan regn), lagade vi oss en frukost och sedan bar det iväg och denna gång till kusten där vi bestämde för att campa i Batemans Bay som är en populär semesterort för de som bor i Canberra.

Vi åkte nedför Snowy Mountains mot kusten, det var mycket kurvor till en början (dvs. ångest), för att sedan plana ut något. Vi åkte uppför ett berg där temperaturen låg upp emot 26 grader och klart väder men när vi kom över krönet på bergsryggen så var det plötsligt tjock dimma och man såg inte många meter framför sig. Temperaturen hade dessutom sjunkit till 18 grader på bara några hundra meter. Mycket märkligt, men i slutet av backen blev det klart igen.
Vi har sett mycket boskap längs vägen (kor, hästar och får) och de har mycket utrymme i hagen, gräset står ofta upp mot magen. Är det något som de har gott om i det här landet så är det plats.

Vi kom fram ca 16.00 och satte upp våra något fuktiga tält. I solskenet på kusten så torkade de visserligen på bara några minuter. Handlade mat så småningom och idag blev det nötkött med steka potatis klyftor med chili och havssalt och ja... som vanligt, öl. Jag är lite tråkig och håller mig till Victoria Bitter medan Daniel fortsätter med sina IPA. Idag är det Sleeping Giant IPA på 5,4%.

Det blir nog en tidigt kväll för mig idag, skall bara skriva klart bloggen och Daniel skall ladda ned några videos till tidigare dagars klipp. Vi har havet precis utanför campingen så man kan höra bränningarna, och det kan nog vagga oss sömns i natt.

I morgon är det den näst sista dagen på två hjul genom Australien och det har gått bättre än vad jag trodde. Jag har knappt haft ont i ryggen alls, och inte heller något liknande under resans gång fast man har allt varit lite trött ibland.


I morgon åker vi bara cirka 15 mil till Australiens huvudstad Canberra. Så nu är vi snart framme. Idag stannade mätaren på totalt 5936 km.

No comments:

Post a Comment