Sunday, February 8, 2015

Trettonde dagen på två hjul

Vi hade hoppas på att komma iväg kl 8, men jag var lite sen så vi kom iväg först kl. 8.20. Tankade och fyllde som vanligt på med lite luft i mitt framdäck. Vägarna från Adelaide var riktigt fina, nästan nyasfalterade. Vårt första stop efter Adelaide var i en liten stad som heter Keith, där vi tankade och tog en kaffe med smörgås för att få i oss lite mellanmål.

Daniel har sedan andra dagen haft strul med sin camelback, det är som en liten ryggsäck med vatten i plus en slang med suganordning. Redan dag två så bet hand sönder suganordningen (förmodligen så hade den torkat av att ha legat oanvänd i fyra år) och han har tidigare köpt två olika "superlim" men ingen av dem har fungerat. De har antingen gett en för hård eller för lös fog, men nu såg han ett nytt tvåkomponents epoxylim som enligt förpackningen ska kunna foga allt utom två sorters plaster. Det visade sig så klart att det nya munstycke som han har köpt var gjord av en av dessa två. Såhär halvvägs in på resan känns det lite omotiverat att köpa en ny Camelback för ca. 800 kr.

Vi åkte vidare från Keith och ett nytt stopp efter ca. 20 mil, denna gången inte bara för att tanka utan även lunch. Det blev varsin hamburgare på Mt. Gambier Hotel.
Inte långt efter att vi lämnat Mt. Gambier så åkte vi igenom flera vinodlingar, men stannade inte eftersom vi ville komma till vårt slutmål för dagen, Warnambool. Här har vi stannat på en camping som heter Figtree Holiday Village, en natt kostar 32 AUD. Käkade en nästan lika fin middag som igår. Det blev färdig helstekt kyckling med potatissallad och öl. I morgon skall vi köra Great Ocean Road, vilket är en ganska kort bit, men det kommer att bli många stopp på vägen för att titta på olika saker. Vi stannar halvvägs i Apollo Bay i morgon kväll sedan är det endast 320 km till Melbourne dagen efter, och då har vi även lagt in en omväg förbi Ballarat.

Idag har vi kört 609 km, och totalt är vi nu uppe i 4264 km.

/Nisse

No comments:

Post a Comment