Wednesday, January 28, 2015

Andra dagen på två hjul

Efter första natten i tältet så vaknade vi ganska bra utvilade. Vi åkte och köpte frukost i en butik i närheten. Under vår vistelse på campingen första dagen så har det kommit fram en hel del australiensare och pratade med oss om vilka vi var, och vart vi är på väg. Folket här är generellt väldigt hjälpsamma och måna om att ge oss tips på vart man kan åka. Vi drog iväg runt lunchtid och körde de första 45 minuterna till Margaret River. Väl där käkade vi lunch på en restaurang i mitten av stan (byn). Där bjöds det på pulled pork.
Mätta och belåtna drog vi vidare till stranden där vi svalkade av oss innan vidare färd mot Pemberton. Vattnet var faktiskt förvånansvärt kallt, säkert inte mer än 24 grader, men med 40 grader i luften så var det ganska skönt ändå. Vidare därifrån körde vi söder ut, genom en av alla de nationalparker som finns häromkring. Vi valde att hoppa över att åka till Agusta och svängde av direkt mot Pemberton för att vi inte skulle komma fram för sent. På vägen till Pemberton såg vi kängurur för första gången, men förhoppningsvis inte den sista. Vi har än så länge bara kört ca. 50 mil p.g.a. mycket fix och trix de första dagarna. Nisse hatar att köra i kurvor och halkar därför efter en del ibland, medan jag älskar kurvor och gasar på lite extra. Nisse blir väl glad om ett par dagar när vi passerar världens längsta och rakaste raksträcka. Vi brukar köra ungefär en timme, och sen ta en liten paus med kaffe eller bad, som idag.

I kväll gick vi och åt på den lokala puben i byn, och tog varsin pint Victoria bitter. Det gick utmärkt att köra på det också...

Här kommer en video från när vi sätter upp tälten på campingen och gör iordning. Vi vet att det finns en del där ute som tvivlar på att vi faktiskt campar, men här har ni då videobevis. Eftersom vi måste ladda upp all video via mobilnätet när vi campar så är inte kvalitén den högsta. Hoppas att det går bra ändå.




/Daniel


No comments:

Post a Comment