Friday, January 30, 2015

Fjärde dagen på två hjul

I dag har vi tagit det ganska lugnt här i Albany, eftersom det "stora äventyret" börjar i morgon då vi kommer att åka mycket motorcykel. Det kommer att bli ganska många mil varje dag. Som tur är så brukar det finnas en bensinmack var 20:de mil så det gäller att tanka vid varje ställe för säkerhets skull. Där kan man säkert få sig en kopp kaffe och en liten kaka också...

Annars idag så åkte vi till ett gammalt valfångstläger. Det är inte i bruk idag men var mycket stort för cirka 100 år sedan. Där åt vi även lunch som idag bestod av grillad haj med sallad för min del och pommes frites för Daniel. Daniel tyckte att det smakade helt okej, jag tyckte den smakade utmärkt.
Vi besökte även ett av de "blow hole" som finns här där det ibland sprutar upp vatten om vågorna är tillräckligt stora, men det kom inget vatten idag. Däremot så hörde vi hur det "dånade" under oss när de enorma luftmassorna som vattnet pressar undan trycktes ut genom den lilla öppningen i berget.




Man uppmärksammade förra året att det var 100 år sedan man skickade soldater, hästar och fartyg till Europa för att slåss tillsammans med engelsmännen under Första världskriget. Inför det så byggde man ett besökscentrum uppe på berget på det område som heter Fort Princess Royal. Tyvärr så skulle de stänga om 40 min när vi kom dit, men vi gick runt utanför och lekte soldater som skött med luftvärnskanoner. Eller ja, sköt och sköt...
Det är ganska kallt här omkring, max 26 grader under dagen.



En Bofors-kanon mitt uppe i allt.




Efter besöket på militäranläggningen Fort Princess Royal uppe på berget i Albany så körde vi tillbaka ner till campingen, och den turen såg ut så här:


/Nisse

No comments:

Post a Comment