Tuesday, February 3, 2015

Åttonde dagen på två hjul

Jag hade lite sovmorgon idag efter en kall natt (ca. 13 grader), och Daniel var nästan färdigpackad för att åka när jag gick upp. Men det blev i alla fall en frukost innan vi åkte vidare och som slutmål i dag var Port Lincoln, som ligger på spetsen av en halvö och har en av världens största naturhamnar. Innan vi kom dit blev det som vanligt några stop för att tanka och lunch. I dag blev det var sin köttpaj, och som efterrätt en stor bulle med glasyr.
Idag var det en del mycket fina vyer med närhet till havet men som vanligt mycket raksträckor och även idag både motvind och sidvind.
Det finns ett järnvägsmuseum här i Port Lincoln, men det hoppade vi över. Inte ens jag som brukar gilla att gå på museum tyckte att det kändes speciellt lockande.
Så här såg det ut när vi kom in i Port Lincoln idag. Om man tittar vid horizonten så kan man se att vi ser havet redan härifrån. Idag har vi kört ca. 40 mil, och totalt är det nu 3007 km.


Har satt upp våra tält med öppningen mot havet och hamnen, och för säkerhets skull har vi förankrat våra tält ordenligt med de stormlinor som följer med, så att vi inte blåser iväg i natt. Damen i receptionen sa att vinden skulle dö ut under kvällen, men det har vi inte märkt mycket av. Snarare tvärt om.



1 comment: