Monday, February 16, 2015

Tjugonde dagen på två hjul

Det regnade lite lätt under natten men tälten höll tätt. Åt frukost runt nio och packade ihop våra blöta tält och for iväg. Det var ganska mulet när vi började köra och enligt informationen som vi har fått från företaget som vi har hyrt hojarna av så kunde det bli kallt när man kom upp mot bergen. Därför tog jag och satte i fodret i mitt MC ställ. Daniel vart ganska skeptisk till detta, och han fick så klart rätt IGEN när solen började att skinna och det började bli varmt.
Då Daniel är ganska försynt av sig sa han så klart inget, men han hittade en rastplats för att fika och betonade hur varmt det var och jag förstod "piken" och tog bort fordringen och plötligt vad det inte så varmt att köra längre.



Efter fikat fortsatte vi på den inslagna vägen, Great Alpine Road, och det gick både uppför och nedför, många kurvor var ganska kraftiga med en förslagen hastighet på mellan 20-40 km/h.
Ibland kunde man kanske komma upp i 75-80 km/h kortare bitar. Som Ni redan vet så gillar jag inte kurvor men idag blev det massor, och i morgon kommer säkert fler kurvor så jag har lite ångest men det går säkert över i morgon kväll (när vi är framme).

Vårt mål för kvällen är en liten ort som heter Bright, där vi slog upp våra ännu fuktiga tält runt femsnåret. Vid den tiden var det hög tid att hitta någonstans för att äta, eftersom vi inte ätit någon lunch den här dagen, även om vi fikade på en del kakor på rastplatsen.
Man rekommenderade en pub med levande musik och bra mat, som egentligen är ett bryggeri som byggt till en restaurangdel. Det blev pizza + öl för 22 AUD vilket är ganska billigt men de andra ölen vi tog var lite dyrare. En ordentlig IPA och en pale ale med ganska mycket amerikansk humle, som ger en karaktär med mycket citrus. Tyvärr så exporterar de inte till Sverige, eller över huvud taget.
Vi måste kurera Daniels nacksmärtor med Pronaxen, och massor ned öl. Jag har hört att öl har en bra effekt mot nacksmärtor.

/Nisse 

No comments:

Post a Comment